Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

De landelijke organisatie Werk & Mantelzorg heeft de gemeente Tynaarlo erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie. Medewerkers die mantelzorg verlenen, krijgen de gelegenheid dit op een goede manier te combineren met hun werk. Burgemeester Marcel Thijsen nam op 23 maart de erkenning Mantelzorgvriendelijke Organisatie in ontvangst. Dat meldt de gemeente Tynaarlo.

Burgemeester Marcel Thijsen zegt blij te zijn met de erkenning. "We willen medewerkers, die thuis intensieve zorgtaken hebben, goed ondersteunen. We roepen onze medewerkers die ook mantelzorger zijn op om dit bespreekbaar te maken met hun leidinggevende. Samen bespreken zij de mogelijkheden om werk en mantelzorg goed te combineren. Daarvoor hebben we geen standaardoplossingen, dat is altijd maatwerk. Voor de een ligt de oplossing in andere werktijden, voor de andere in meer thuiswerken. Wij willen dat onze medewerkers die mantelzorg verlenen daarmee zo min mogelijk in de knel komen."

Aandacht voor mantelzorg op het werk wordt steeds belangrijker. Volgens de laatste cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau is ruim een op de zes werknemers ook mantelzorger. Een goed evenwicht tussen mantelzorg, werk en ontspanning is belangrijk.

"Wij hopen dat onze organisatie een voorbeeld is voor andere organisaties binnen en buiten onze gemeente", geeft Thijsen aan. "Wanneer je medewerkers tegemoet komt in tijden dat ze ergens anders nodig zijn, krijg je dit dubbel en dwars terug op het moment dat jij hén nodig hebt. Als medewerkers niet overbelast raken, kun je voorkomen dat ze uitvallen. Wij hopen anderen met onze werkwijze te stimuleren."

Door: Redactie Nationale Zorggids