Ontmoetingsbijeenkomsten mantelzorgers De Marne, Winsum en Eemsmond

Het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond organiseert met regelmaat ontmoetingsbijeenkomsten voor mantelzorgers in deze gemeenten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen mantelzorgers lotgenoten ontmoeten, ervaringen delen en informatie uitwisselen. Meestal staat er een thema of onderwerp centraal. En natuurlijk deelnemers van de gelegenheid gebruik maken om hun vragen stellen. Dit meldt de gemeente Winsum.

Op maandag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur is Diana von Hebel, wijkverpleegkundige bij TSN, te gast tijdens de Ontmoetingsmiddag in Uithuizen. Zij zal vertellen hoe de wijkverpleegkundige mantelzorgers kan helpen en ondersteunen bij het regelen van zorg, het welzijn van mantelzorgers zelf en degene voor wie zij zorgen. En hoe zij met mantelzorgers mee kan denken hoe zij zo veilig en comfortabel mogelijk kunnen wonen met een ziekte of beperking. Deze middag wordt gehouden in de RIR-ruimte (het oude postkantoor), Hoofdstraat 11 in Uithuizen.

Op woensdag 26 april van 14.00 tot 16.00 uur verzorgen Monique Wijffels en Wychter van den Bremen van het preventieteam Lentis een introductiecursus "Word psychisch fitter". Hoe ziet je leven er uit naast het mantelzorger zijn? Hoe kom je toe aan ontspanning en aan jezelf? Bij voldoende belangstelling zal de complete cursus aangeboden worden in het gebied. Deze middag zijn mantelzorgers van harte welkom in het Ontmoetingspunt, Borgstee 3 in Ulrum.

Aanmelden voor deze middagen kan bij het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum en Eemsmond. Bel hiervoor naar 06 488 74 339 of mail naar m.blom@mjd.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids