Normal_bejaarde_oudere_wandelen_rollator

Op het moment is het nog niet toegestaan, maar wellicht is het in de toekomst toch mogelijk. Camping Dorado in Roden krijgt namelijk de kans om zorgwonen mogelijk te maken. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Het plan moet deel uit gaan maken van een groter project waar ook zorgcentrum Noorderkroon bij betrokken is. Het idee is om het wonen in Roden-Zuid mogelijk te maken voor ouderen die verzorging nodig hebben maar niet hun zelfstandigheid willen opgeven. De eigenaren van camping Dorade zien op hun eigen terrein een tiental ouderenwoningen voor zich, waar ‘naoberschap’ zich kan ontplooien. Dit idee kan gekoppeld worden aan de plannen die het zorgcentrum, vlakbij gelegen, momenteel ontwikkelt.

De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar burgemeester en wethouders van Noordenveld zien voldoende voordelen om het project een kans te geven. Er moet een goed verhaal komen waarom in Roden-Zuid ruimte is voor een nieuw zorgconcept. De Leefstijlacademie, Stenden Hogeschool, Zorggroep Drenthe, de Health Agency Noord-Nederland en CMO/STAMM denken mee over de opzet.

De gemeente gaf al eerder te kennen dat ze enthousiast zijn over gezond wonen, werken en leven in het groen en dit project sluit daar goed op aan. Echter geldt ook dat de gemeente woningbouw in Roden-Zuid in de ban heeft gedaan en dat wonen op een vakantiecentrum niet mag. Toch is de gemeente wel gecharmeerd van het plan, wat mede komt doordat zij vreest dat de zes recreatiewoningen op de camping verkocht worden met het risico op verpaupering. Voor de camping zelf is het zorgwonen een goede kans op een nieuwe bestemming, wat nodig is omdat de camping te klein is om interessant te zijn voor een opvolger.

Door: Redactie Nationale Zorggids