Normal_scootmobiel_ouderen

Verkeerswijzer Groningen (onderdeel van Provincie Groningen) biedt inwoners van de gemeente Grootegast de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een scootmobieltraining. Het is van groot belang om te weten welke verkeersregels er gelden voor een scootmobiel en dat mensen hun vervoermiddel goed beheersen. Dat meldt de gemeente Grootegast.

De training wordt gehouden op dinsdagmiddag 19 september, van 13.30 tot 16.30 uur, in en rond Het Hooge Heem in Grootegast. De training bestaat uit een theoriegedeelte, een behendigheidsparcours en een rit door de omgeving onder begeleiding van een scootmobielinstructeur.

Een scootmobiel is een geweldig hulpmiddel waardoor mensen, zonder afhankelijk te zijn van anderen, deel kunnen nemen aan het verkeer. Juist omdat het verkeer steeds drukker wordt, verkeers-deelnemers ongeduldiger en verkeersregels wijzigen, kan de training erg nuttig zijn. 

De training wordt gegeven in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, maar wel door deskundige medewerkers van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Het is géén examen. Doordat de training volledig vergoed wordt door de Verkeerswijzer Groningen, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. De training is een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, SBV, Veilig Verkeer Nederland, Hulpmiddelencentrum en Het Hooge Heem.

Geïnteresseerden kunnen zich vóór 12 september aanstaande opgeven bij Tessa Witteveen van Stichting Bevordering Verkeerseducatie, via 0512-544610 of tessa@stichtingsbv.nl. Aanmelden kan ook via de volgende link.

Door: Redactie Nationale Zorggids