Normal_bus__vervoer__leerlingenvervoer

Inwoners van Groningen zijn niet erg te spreken over de WMO-taxi’s in de regio. Chauffeurs zijn vaak ziek, het vervoer komt niet op tijd of er is sprake van opengebroken wegen. Ook roepen chauffeurs vaak dat ze te druk zijn. Gebruikers van de WMO-taxi voelen zich niet altijd serieus genomen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De WMO-taxi is in het leven geroepen om mensen met een beperking deel te laten nemen aan het sociale leven. Een 69-jarige slechtziende man zegt zeker al de helft van zijn wekelijkse zwemlessen bij Gehandicapten Sportclub Groningen te hebben gemist, omdat de taxi vaak te laat arriveerde. Een andere gebruiker, een 64-jarige vrouw die spastisch is, zegt zich goed te herkennen in het te laat-verhaal.

De twee spreken namens een heleboel andere gebruikers van de WMO-taxi. Ondanks dat niet iedereen uit deze kwetsbare groep zich over het probleem kan uitlaten, zijn de gevolgen wel voor iedereen even groot, zo stellen zij zorgelijk.

De BIOS-groep regelt het vervoer in Groningen. De vertragingen zijn bij het bedrijf bekend. Per 1 januari 2018 neemt Connexxion het vervoer over. Juist die overname zou volgens een woordvoerder zorgen voor veel baanonzekerheid bij chauffeurs, waardoor het tekort alleen maar groter wordt. De fouten in de lijntjes tussen de verschillende partijen moeten er zo snel mogelijk uit, zo vinden de twee gebruikers van de WMO-taxi. Want zoals het nu gaat, kan het volgens hen echt niet langer doorgaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids