Normal_dementie__vrouw__afhankelijk__oud

Het eerste Alzheimer café Bedum van het nieuwe jaar vindt plaats op maandag 8 januari. Het thema van de eerste bijeenkomst is het levenstestament. Dat meldt de Noorderkrant.

Er komen tijdens de bijeenkomst verschillende vragen aan bod, zoals wat is een levenstestament precies? Wanneer stel je dat op? Waarin onderscheidt het zich van een gewoon testament? Wat leg je vast? Is het te vergelijken met een volmacht? Komt er altijd een notaris aan te pas? Op al deze vragen wordt tijdens het Alzheimer café geprobeerd antwoord te geven.

In een levenstestament kunnen mensen vastleggen wie hun belangen behartigen als zij daar zelf niet meer toe in staat zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk of dementie.

De heer Jelte Zwerver uit Grootegast, specialist erfrecht, zal de vragen beantwoorden. Deelnemers aan het café kunnen tijdens de bijeenkomst ook zelf vragen stellen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op 8 januari aanstaande in zorgcentrum Alegunda Ilberi in Bedum. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het Alzheimer café begint om 19.30 uur.

Door: Redactie Nationale Zorggids