Logo_logo_provincie_groningen

Met subsidiebijdragen aan veertien projecten investeert de provincie Groningen ruim 2 miljoen euro in de leefbaarheid. Het geld gaat naar dorpshuizen, de woningmarkt in Oost-Groningen, zorgvoorzieningen en dorpscentra. Ook gemeenten en bedrijven steken geld in deze projecten, waardoor de totale investering in de leefbaarheid ruim 26 miljoen euro bedraagt.

Zorg
De stichting Welzijn en Dienstverlening in Delfzijl krijgt 20.000 euro voor plek waar thuis wonende ouderen en professionals elkaar kunnen ontmoeten zodat er aan een toegankelijk zorgnetwerk kan ontstaan. De gemeente Midden-Groningen krijgt bijna 30.000 euro voor het opstellen van een businesscase voor een nieuwe vorm van wonen en zorg in Slochteren. Het oude verzorgingstehuis 't Olderloug zal gesloopt moeten worden, nieuwbouw is nodig.
 
Leefbaarheid 
Voor de herontwikkeling van het terrein van Groot Bronswijk in Wagenborgen, met groen en recreatieve voorzieningen voor het dorp, is 190.000 euro beschikbaar. Verder is er 250.000 euro vrijgemaakt voor de afronding van de centrumvernieuwing in Ter Apel een krijgt de gemeente Pekela 190.000 euro voor de koop van een winkelpand om verloedering te voorkomen. De winkelier verhuist naar winkelcentrum de Helling.