Normal_scootmobiel__oudere__invalide

Woningcorporatie Acantus gaat de komende twee jaar 140 nieuwe woningen bouwen in Oldambt en houdt daarbij rekening met scootmobielbezitters.

,,We hebben voor de bouw samenwerking gezocht met aannemers die flexibel met de plattegrond om kunnen gaan”, zegt Acantus directeur Anita Tijsma. ,,Op basis van demografische gegevens weten we dat meer mensen een beroep moeten doen op bijvoorbeeld een scootmobiel. Met de bouw van huizen moeten we daar rekening mee houden. Met name vanuit Oldambt is die vraag gekomen.”
 
De gemeente Oldambt gaat daarom in kaart brengen hoeveel scootmobiels er zijn en of en zo ja waar knelpunten zijn te verwachten. ,,We willen weten waar er problemen zijn of kunnen ontstaan. We vinden een volle galerij bijvoorbeeld niet gewenst en een scootmobiel in de gang parkeren is ook geen ideale situatie”, zegt wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) van de gemeente Oldambt. 
 
Indeling
Voor Tijsma staat vast dat flexibiliteit voor nieuw te bouwen huizen het toverwoord is voor de toekomst. ,,Want, we willen niet alleen huizen voor ouderen bouwen, maar ook voor jongeren. Die hebben weer niets aan ruimte voor een scootmobiel. Dus we vragen van onze aannemers om goed te kijken naar de indeling en of deze gemakkelijk is aan te passen.”