Normal_oude_vrouw__kat

In de huiskamer van woonzorgcentrum Heymanscentrum in Groningen staat dinsdag 18 december een knuffelconcert geprogrammeerd. Bewoners kunnen echte, levende dieren op schoot nemen en aanhalen, terwijl ze luisteren naar liederen waarin dieren de hoofdrol spelen. 

Speciale gast is kat Abatutu, hoofdrolspeler in de film De Wilde Stad (2018). Abatutu won twee maanden geleden op het Nederlands Filmfestival 2018 de eerste oeuvreprijs voor dieren. 
 
Dieren een hoofdrol
Ook in de muziek spelen dieren een hoofdrol. Voor de liefhebbers van het lichtere genre zijn er spin Sebastiaan, het Stekelvarkentje, hond Bello en de geit van dokter Sanders.
 
In klassieke liederen en pianosolo’s zijn een kloosterkat, forellen, een olifant, een zwaan en een (niet al te bescheiden) kalf te horen.
 
Méér dan een uur ontspanning
Een knuffelconcert biedt méér dan even ontspanning en vreugde. Door de aanwezigheid van dieren beleven de bewoners de muziek over dieren intenser mee. Sommigen leven helemaal op doordat ze – soms net als vroeger - weer even een dier kunnen aaien en aanraken.