Logo_logo_midden-groningen

De kracht van de samenleving versterken en beter benutten in plaats van verdere professionalisering van de hulpverlening. Dat is het uitgangspunt van de gemeente Midden-Groningen in haar visie op het Sociaal Domein. De gemeente wil bereiken dat inwoners meer en vaker het heft zelf in handen kunnen nemen. Anders gezegd: Midden-Groningen wil de veerkracht in de samenleving versterken. De gemeenteraad bespreekt het voorstel op 7 februari.

‘Vanaf 2015 gaan de gemeenten over een fors deel van zorg en welzijn. We vertalen nu de ervaringen die we sindsdien opgedaan hebben in een visie hoe het beter kan', legt wethouder Peter Verschuren uit. 'En 'beter' is volgens ons dat mensen de tegenslagen die zich voordoen vaker kunnen overwinnen zonder professionele zorgverleners.'
 
Verschuren beseft dat dit een moeilijk en langdurig proces is. 'In de wereld van zorg en ondersteuning zie je al vele jaren lang steeds meer professionalisering. De toenemende marktwerking en de gedachte dat alles perfect moet lopen in het leven leiden dat ertoe dat steeds meer mensen afhankelijk zijn van hulpverleners.