Normal_auto

De Vinkmobiel in Vinkhuizen is goed op weg. De twee karretjes voldoen ruimschoots aan de verwachtingen. ,,Maar we zijn er nog niet”, zegt Katja van der Wolde (71).

,,De proefperiode van december tot en met begin februari gaf aan dat er voldoende draagvlak is voor deze vorm van wijkvervoer. Animo genoeg ook. Ter kennismaking konden bewoners zich met de Vinkmobiel gratis laten vervoeren door de eigen wijk. Hoewel in Vinkhuizen met nieuwbouw de wijkvernieuwing goed zichtbaar is, wordt de wijk volop bewoond door ouderen. Ook zij gaan mee in de tijdgeest door zich te laten verplaatsen in een modern elektrisch aangedreven mobiel voor vier personen (inclusief chauffeur). Vanuit De Veldspaat aan de Veldspaatstraat - zo leert de praktijk- komt regelmatig een oproep.
 

Kwartiermaker

Van der Wolde is kwartiermaker van het Senioren Platform Vinkhuizen, ambassadeur voor Vinkhuizen in de steunfractie van 100% Groningen, kandidaat bestuurslid Wijk Overleg Vinkhuizen en werkt voor de FNV. Ze heeft iets met mensen, wil dat het goed met ze gaat. Als inwoonster van Vinkhuizen heeft ze de thema’s armoedebestrijding en senioren in portefeuille.