Normal_ouderen_bejaarden_cursus_computer

pelletjes doen, liedjes luisteren, eigen foto’s en filmpjes op een groot scherm bekijken. De bewoners van Zonnehuis De Marne in Leens kunnen dit nuallemaal doen met de BelevenisTafel en Qwiek.up. 

Belevenistafel

De Belevenistafel werd gelijk door enkele bewoners in gebruik genomen. De verrijdbare en rolstoelvriendelijke tafel met kantelbaar beeldscherm, heeft verschillende mogelijkheden. Zoals geheugenspelletjes, muziek luisteren, foto’s bekijken - waaronder veel herkenbare foto’s van Leens en omstreken – liedjes meezingen en oude films bekijken. Ook kunnen er opdrachtjes gedaan worden, bijvoorbeeld met oude spreekwoorden. Voor bezoekers is het een leuke manier om samen met de bewoners iets te ondernemen.
 

Qwiek.up

De Qwiek.up is een verrijdbaar kastje dat beelden met of zonder geluid projecteert op de muur en/of plafond. „We kunnen deze makkelijk meenemen naar de kamer van de bewoners. De beelden laten we aansluiten bij de individuele wensen, bijvoorbeeld om bewoners te activeren, vermaken, stimuleren of juist rustiger te maken.“

Lees verder