Normal_sport__badminton

De Sportrecreade is de verzamelnaam voor een reeks sportactiviteiten in Ten Boer en omgeving. De 49e editie begint op 13 augustus met jeu de boules en eindigt op 13 september met een clinic hiphopdans voor kinderen. Dat laatste is één van de weinige veranderingen in vergelijking met het programma van vorig jaar dat in totaal 903 deelnemers telde. “Streetdance is hiphop geworden, dat leeft meer onder de jeugd”, weet medeorganisator Nijboer. “Het skeeleren moesten we helaas schrappen vanwege het aanpassen van de baan. Judo en freeruning gaan niet door vanwege het ontbreken van de trainer. En voor tafeltennis bestaat te weinig belangstelling in Ten Boer. Maar we houden nog volop over.”

Gezonde leefstijl

De nieuwe gemeente Groningen maakt het evenement mede mogelijk met een subsidie van 2.500 euro. Daarover zegt beleidsadviseur Peter Mulder: “Vanuit het sportbeleid ondersteunen we de Sportrecreade omdat het inwoners in staat stelt om op een laagdrempelige manier aan allerlei sporten mee te doen. Wij vinden het belangrijk omdat dit bijdraagt aan een gezonde actieve leefstijl. Bovendien ligt de focus voor een groot deel op de jeugd die zo op een mooie manier kan kennismaken met verschillende sporten.”
 

Sociale contacten

Maar hoe zit het dan met sporten bij de Sportrecreade waarbij je weinig calorieën verbrandt? “Dammen is een geestelijke inspanning die bijvoorbeeld dementie voorkomt. En klaverjassen is een sociale activiteit. Goed voor de sociale contacten, gezellig kletsen hoort er ook bij. Dat merk ik nu zelf weer bij fitness”, aldus Nijboer.

Lees verder