Normal_ouderen__koffie

Het nieuwe ontmoetingscentrum in Ulrum is in gebruik genomen. Iedereen kan er terecht voor een kopje koffie en activiteiten. 

Aan de Kerkstraat staat een spiksplinternieuw huis met daarin een zaaltje dat in tweeën is te delen, een keuken met twee kookplaten, (invaliden)toilet en twee zaaltjes voor de GGD die er een consultatiebureau heeft. Helemaal af is het nog niet want de akoestiek moet nog beter, er moet nog wat aan de muur en de toiletpotten moeten hoger. Maar het is prachtig geworden, zeggen de vrouwen die een gebakje bij de koffie krijgen om de opening te vieren.

Maatjesproject

Het is een van de activiteiten die op stapel staat. Nu al is er een maatjesproject waarbij ouderen die weinig ondernemen worden gekoppeld aan iemand die er met hen op uit gaat. Er zijn vrijwilligers die mensen helpen met boodschappen doen, de administratie of klusjes. Twee keer in de maand wordt gezamenlijk gegeten en er is een spelletjesmiddag. ,,Eigenlijk een soort geheugentraining’’, zegt Martha van Straten. ,,Heel leuk, we lachen wat af.’’