Normal_kinderen2345

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met festival Kadepop. Hierdoor komen de opbrengsten van donaties tijdens het festival en van de mogelijkheden om activiteiten op de kinderkade te sponsoren, geheel ten goede aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Kadepop festival en Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zijn erg blij met deze samenwerking voor de komende jaren. Dit meldt Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Als gevolg van de samenwerking met Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, zijn er dit jaar voor het eerst ook leuke activiteiten voor de kleinere festivalgangers (0-17 jaar) op het festival, met speciale toegangsprijzen. Op de Kinderkade, op de begane grond van het zeefgebouw, kunnen kinderen volop genieten van springkussen, knutselhoek, filmhoek en kinderdisco. Ook zijn er mogelijkheden om zelf muziek te maken, pizza’s te bakken, er is een graffitiwand, streetdance, buttons/tasjes/ketting maken en kinderen kunnen hun gezicht schminken.

Kadepop is een jaarlijks terugkerend popfestival in Groningen, dat dit jaar voor de 5de keer plaatsvindt. Het festival is op 24 en 25 september, op het terrein van de Suikerfabriek in Groningen. Het vormt de afsluiting van het levendige festivalseizoen in Groningen. Het karakter van Kadepop is te kenschetsen als: stoer, urban, selfmade. 

Door: Redactie Nationale Zorggids