Barbecue-Bobcampagne komt wellicht terug na stijging barbecueslachtoffers

Het aantal zogeheten barbecueslachtoffers in het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen is weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. Er zijn de afgelopen week zeven slachtoffers binnengebracht, die allemaal brandwonden hebben opgelopen door het gebruik van middelen zoals spiritus en wasbenzine. Dit meldt RTV Noord.

 

De brandwonden werden voornamelijk veroorzaakt door een steekvlam die ontstaat bij het gebruik van brandbare middelen. Mensen nemen onvoldoende voorzorgmaatregelen, aldus Jacob Blik van het brandwondencentrum. Het is volgens hem belangrijk om vooraf iemand aan te stellen als ‘Barbecue-Bob’. Deze persoon moet zich bewust zijn van zijn bezigheden bij de barbecue. Deze rol lijkt daarmee enigszins op de Bob in het verkeer.

De Barbecue-Bob campagne was vorig jaar een succes. Aangezien het brandwondencentrum dit jaar weer een stijging in het aantal ongelukken ziet, overweegt zij om de campagne ook dit jaar weer te lanceren. Wanneer men onverhoopt toch gewond raakt tijdens het barbecueën, koel de wonden dan en bel direct 112 of de huisarts.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Lees verder