Normal_water-1018808_960_720

Op 27 augustus aanstaande houdt zwemvereniging Aqua Bedum een Swim Challenge om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. ‘Zwem kanker de wereld uit!’ is de slogan van het evenement dat onderdeel is van de Groningen Swim Challenge. Dat meldt de Noorderkrant.

Tijdens de Swim Challenge Bedum kan op twee manieren geld ingezameld worden: via een 17 meter lange wipe out baan of zwemmend in estafettevorm. Bij beide onderdelen is het de bedoeling dat elke deelnemer zoveel mogelijk sponsoren vindt. Daarnaast telt ook het inschrijfbedrag mee voor de sponsoring.

Het team voor de een uur durende estafette bestaat uit minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Wie het hoogste bedrag bij elkaar verzamelt wordt beloond met een prijs. Dat geldt ook voor het team dat de meeste zwemmeters aflegt. Extra speciaal is de medewerking van oud-lid van Aqua Bedum, Ranomi Kromowidjojo. Zij is tijdens de Swim Challenge Bedum helaas niet in het water te bewonderen, maar draagt wel financieel haar steentje bij.

Het bedrag dat na afloop van het spectaculaire zwemevenement is verzameld gaat in zijn geheel naar het UMCG Kanker Researchfonds. Met hun onderzoeken hopen ze op meer genezing van kanker. Daarbij zetten ze zich in om de kwaliteit van leven met de ziekte te verbeteren.

Het aanmeldformulier en overige informatie over de Swim Challenge is te vinden op de website van Aqua Bedum: http://www.aqua-bedum.nl/swimchallengebedum.

Door: Redactie Nationale Zorggids