Normal_dokter_4

Begin oktober start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Winsum. De onderzoekswagen staat dan op het parkeerterrein nabij zwembad De Hoge Vier. Naar verwachting zijn eind november alle cliënten in de gemeente gescreend. Dat meldt de gemeente Winsum.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen binnenkort een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Tijdens de vorige ronde was de opkomst hoog: toen gaf meer dan tachtig procent van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep. Schikt het tijdstip niet? Dan kan er telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord een andere afspraak gemaakt worden.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker waar een op de acht vrouwen in Nederland mee te maken krijgt. Met het bevolkingsonderzoek is het mogelijk om de kanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek geeft echter geen garantie, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij eventuele klachten wordt daarom aangeraden direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie over het onderzoek in Winsum is te vinden op de website van Bevolkingsonderzoek Noord: www.bevolkingsonderzoeknoord.nl. Bellen met de screeningsorganisatie kan via telefoonnummer 050- 520 88 99, e-mails kunnen verzonden worden aan info@bevolkingsonderzoeknoord.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids