Logo_grootegast

Maandag 10 oktober is de Donorweek gestart. De jaarlijks terugkerende week staat in het teken van orgaandonatie en het belang om uw keuze vast te leggen in het Donorregister. Ook de gemeente Grootegast vraagt hier aandacht voor.

Het motto van de Donorweek is: ‘Een leven redden. Je hebt het in je.’ Wanneer inwoners een keuze maken in het Donorregister weten artsen en nabestaanden wat iemand wil wanneer het aan de orde is: wel of geen donor worden.

Op 8 september heeft de Tweede Kamer ingestemd met een wetsvoorstel om het donorregistratie-systeem in Nederland te veranderen. Dit wetsvoorstel moet echter nog door de Eerste Kamer worden besproken en goedgekeurd. Tot die tijd verandert er niets. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de Eerste Kamer praat en stemt over het wetsvoorstel. Op https://orgaandonatie.nu/ staan de meest gestelde vragen en antwoorden over het wetsvoorstel. Voor alle inhoudelijke vragen over orgaan- en weefseldonatie kan men contact opnemen met de Nederlandse Transplantatie Stichting via 0900 – 821 21 66 of www.transplantatiestichting.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids