Normal_geld_3

De gemeente Grootegast gaat opnieuw een tegemoetkoming verstrekken aan mensen die meerkosten hebben als gevolg van hun ziekte en/of handicap. Deze tegemoetkoming zal 300 euro per jaar bedragen. Dat meldt de gemeente Grootegast.

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming, moet er sprake zijn van een (langdurige) beperking of chronische ziekte. Het netto inkomen voor de mensen voor wie dit geldt mag daarnaast niet hoger zijn dan 120 procent van de bijstandsnorm. Van inwoners die onder de regeling vallen wordt aangenomen dat zij meerkosten als gevolg van hun beperking of ziekte hebben. Dat laatste hoeft niet te worden aangetoond. Overige voorwaarden zijn te vinden op de website van de gemeente.

Mensen die in 2015 al een tegemoetkoming voor de meerkosten hebben ontvangen, krijgen binnenkort een toekenningbeschikking van de gemeente. Dat geldt alleen voor mensen bij wie de situatie niet of nauwelijks is veranderd. Het bedrag van 300 euro wordt vervolgens een paar weken later overgemaakt.

Inwoners die daarentegen nog geen tegemoetkoming hebben ontvangen, maar wel aan de voorwaarden denken te voldoen, kunnen een aanvraagformulier bij het Zorgloket aanvragen. Dat formulier kan tot 1 februari 2017 worden ingediend. Vragen over de tegemoetkoming kunnen gesteld worden bij het Zorgloket van de gemeente Grootegast via telefoonnummer 0594-695750.

Door: Redactie Nationale Zorggids