Traumaheli start niet meer vanaf dak UMCG

Vanaf 27 oktober zal het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter niet meer vertrekken vanaf de daklocatie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG). Vanaf die datum zal het personeel met haar helikopter gestationeerd zijn bij Groningen Airport Eelde. Dit meldt Blik op Nieuws.

Het helikopterdek van het UMCG blijft wel gebruikt worden om patiënten met de traumahelikopter snel naar het ziekenhuis te brengen als dat noodzakelijk is. Bestuursvoorzitter van het UMCG Jos Aartsen is verheugd met de verhuizing van de traumahelikopter. “We bedanken de omwonenden van het UMCG voor hun geduld en het begrip dat zij - ondanks het geluidsoverlast - al die jaren hebben getoond voor het levensreddende werk van het MMT. Ook op de nieuwe standplaats zullen we nadrukkelijk rekening houden met de geluidsaspecten van de vliegoperaties van het MMT om eventueel geluidshinder voor omwonenden van de luchthaven zoveel mogelijk te beperken.” De traumahelikopter is vijftien jaar lang gestationeerd geweest op het dak van het UMCG.

Vanaf de nieuwe, zuidelijkere standplaats kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller voorzien van gespecialiseerde, acute zorg. Het team kan bijvoorbeeld vier minuten sneller de provincie Overijssel bereiken. Deze tijdswinst kan van levensbelang zijn wanneer elke seconde telt.

Door: Redactie Nationale Zorggids