Tweede patiëntvriendelijke verbandwisselkamer in Martini Ziekenhuis

Het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis heeft haar tweede patiëntvriendelijke verbandwisselkamer in gebruik genomen. Deze verbandwisselkamer is zo ingericht dat het patiënten met ernstige brandwonden zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt bij de pijnlijke wisselingen van het verband. De kamer is officieel geopend door directeur Rob Baardse van de Nederlandse Brandwondenstichting. Dit meldt de Gezinsbode.

De bouw van de nieuwe verbandwisselkamer is gefinancierd door middel van de grote opbrengst van de actie WAUW rondom en na De 4 Mijl van Groningen in 2014. Ook de Nederlandse Brandwondenstichting en De Vriendenloterij hebben bijgedragen aan de realisatie.

Vorig jaar werd de eerste verbandwisselkamer geopend in het brandwondencentrum en deze werd bestempeld als de meeste kindvriendelijke van Europa. Na dit succes wilde het brandwondencentrum graag net zo’n kamer op de intensive care realiseren. De kamer beschikt over een hightech bad waarin de watertemperatuur heel precies kan worden afgesteld. Verder is de kamer voorzien van sfeerverlichting en licht dat voor een verpleegkundige nodig is om de wonden te inspecteren. Verder hangt er boven het bad een speciale televisie, die tegen water kan. Het centrum laat weten erg blij te zijn met iedereen die heeft bijgedragen om die prijzige project te realiseren.

Door: Redactie Nationale Zorggids