Parkinson Café komt naar Groningen

Op woensdag 9 november vindt er een Parkinson Café Groningen plaats in het Grand Café in Maartenshof van Zorggroep Groningen. Spreker is Herniem ten Wolde, casemanager bij Team290 en hij gaat vertellen over wat deze groep voor patiënten en mantelzorgers kan betekenen. Dit meldt Zorggroep Groningen. 

Het Parkinson Café Groningen wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste zorgverleners die betrokken zijn bij parkinsonzorg en een tweetal contactpersonen van de Parkinson Vereniging. Allen zien dat er een grote behoefte is aan een Café in de regio Groningen. Contact met lotgenoten en gezelligheid is het hoofddoel van het Parkinson Café Groningen. Daarnaast spelen informatie uitwisselen over de ziekte en tips delen met elkaar een grote rol. Op 14 maart 2012 werd het Parkinson Café Groningen in Maartenshof officieel geopend. De grote opkomsten van bezoekers bij de Parkinson Cafés maken duidelijk dat er in een maatschappelijke behoefte wordt voorzien.

Voor meer informatie over het programma van een Parkinson Café in de buurt, kan gekeken worden op deze website van de Parkinson Vereniging. De entree van een Parkinson Café kost 2 euro, wat inclusief koffie en thee is. Het Café vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het Grand Café van Maartenshof, Schaaksport 100/102 in Groningen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Thea de Haan, Verpleegkundig Parkinson Consulent Zorggroep Groningen/Punt voor Parkinson, via 050 - 535 41 63.

Door: Redactie Nationale Zorggids