Nieuw diabetescentrum Groningen

De kindergeneeskunde afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Martini Ziekenhuis en Diabeter bundelen hun krachten om de zorg voor kinderen en jongeren met type 1 diabetes verder te verbeteren. Vandaag opent de nieuwe kliniek Diabeter Groningen haar deuren om de eerste patiënten te verwelkomen. Dit meldt het UMCG.

Het aantal kinderen en jongeren met type 1 diabetes neemt de afgelopen jaren toe. Steeds vaker treft dit ook jonge kinderen onder de 5 jaar. Goede zorg voor deze kinderen is van groot belang om de ernstige gevolgen van diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, te voorkomen. De kinderafdelingen van het UMCG en het Martini Ziekenhuis in Groningen werkten al samen om topzorg aan kinderen en jongeren te bieden. Bij Diabeter Groningen zullen kinderartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten van het UMCG en het Martini Ziekenhuis voortaan samen als één gespecialiseerd diabetesteam werken, samen met de zorginnovatie, e-health en technieken die Diabeter heeft ontwikkeld. Het team zal werken in een geheel nieuwe kliniek die speciaal is ingericht voor de behandeling van kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. De inrichting van de kliniek lijkt niet op een regulier ziekenhuis, maar geeft meer het idee van een huiskamer.

 “Door de krachten te bundelen in het nieuwe behandelcentrum, kunnen we de behandeling van de kinderen en jongeren met diabetes verder verbeteren en kunnen we acute problemen en lange termijn complicaties nog beter voorkomen” vertelt Dr. Willie Bakker, kinderarts-endocrinoloog van het UMCG . “Zo kunnen innovaties op het gebied van nieuwe wetenschappelijke inzichten en technologie gemakkelijker en vooral sneller toegepast worden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids