Doktersdienst Groningen verhuist naar nieuwe locatie bij Martini Ziekenhuis

De Huisartsenpost van Doktersdienst Groningen opent eind 2017 de deuren van een compleet nieuwe behuizing bij het Martini Ziekenhuis. Dat betekent dat iedereen die met spoed een huisarts nodig heeft in de avond en nacht of tijdens het weekend, dan terecht kan op de nieuw te bouwen locatie bij het Martini Ziekenhuis. De post op het Damsterdiep zal sluiten. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis en Doktersdienst Groningen (DDG) willen de samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis op het gebied van acute zorg versterken. Concreet gebeurt dit door een duidelijk herkenbare locatie voor spoedzorg in de stad Groningen in te richten voor de avond-, nacht- en weekenduren en tijdens feestdagen, waar huisarts en ziekenhuis optimaal kunnen samenwerken. Het grote voordeel van deze locatie is dat bij een doorverwijzing naar het ziekenhuis, patiënten niet naar een andere locatie hoeven te reizen.

Ine Scholten, directeur DDG: “Wij hebben in onze toekomstvisie gekozen voor één huisartsenpost in de stad Groningen. Het Martini Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis, wat past bij de spoedeisende huisartsenzorg. Bovendien is het goed bereikbaar voor stad en omgeving. Het pand aan het Damsterdiep voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Doordat het Martini Ziekenhuis nieuw gaat bouwen, kunnen we bij hen ruimte huren en samen bespreken hoe we de post optimaal kunnen inrichten.”

In het nieuwe gebouw komt de Huisartsenpost en kunnen patiënten direct hun medicijnen ophalen. Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis: “Het gebouw heeft een gezamenlijke ingang met onze Spoedeisende Hulp. Binnen delen de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenpost een welkomstbalie.”

Door: Redactie Nationale Zorggids