Geneticus UMCG lid exclusief genootschap voor jonge wetenschappers

Onderzoeker Lude Franke van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) treedt binnenkort toe tot De Jonge Akademie (DJA). Dit is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen waarvoor jonge wetenschappers met een vernieuwende visie op het gebied van wetenschap en wetenschapsbeleid kunnen worden uitgenodigd. Dit meldt de Gezinsbode.

Jaarlijks kiest de DJA tien nieuwe leden uit die in de afgelopen tien jaar zijn gepromoveerd. Kandidaten voor deze verkiezing zijn promovendi die beschikken over bewezen wetenschappelijke kwaliteit en een brede belangstelling voor de wetenschap. De installatie van het lidmaatschap, welke vijf jaar duurt, vindt plaats op 8 juni in Amsterdam.

Lude Frank is een statistisch geneticus die werkzaam is als adjunct-hoogleraar op de afdeling Genetica van het UMCG. Hier zoekt hij onder andere naar patronen en afwijkingen in het DNA door middel van het gebruik van statistiek, biologie en informatica. Hij is een voorstander van open acces en open data in combinatie met de bescherming van individuen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids