Ziekenhuizen provincie Groningen kennen rustige jaarwisseling

De provincie Groningen heeft dit jaar minder mensen moeten behandelen als gevolg van ongelukken gerelateerd aan de jaarwisseling. Dit meldt RTV Noord.

Zo zijn er op de spoedeisende hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) slechts vijf vuurwerkslachtoffers, van wie er twee ernstig aan toe zijn. Ook kwamen er enkele slachtoffers van steekpartijen binnen, die allen slechts lichtgewond zijn geraakt. Tot slot waren er ook drie patiënten die werden opgenomen als gevolg van het gebruik van alcohol of pillen. De twee extra personeelsleden die waren ingezet tijdens de jaarwisseling, bleken voldoende te zijn.

Ook in het Martini Ziekenhuis liet te drukte het enigszins afweten. Er werden in totaal vier mensen binnengebracht die tijdens het vieren van het nieuwe jaar gewond waren geraakt. Het brandwondencentrum behandelde zeventien mensen, onder wie zes patiënten gewond waren geraakt als gevolg van het carbidschieten.

In het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal was de drukte vergelijkbaar met een ‘doorsnee’ jaarwisseling. Ook in de Ziekenhuizen van OZG in Winschoten en Delfzijl sprak men over een rustige nacht.

Door: Redactie Nationale Zorggids