Tijdelijke opnamebeperking UMCG dor VRE-virus

In de afgelopen twee weken is in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bij diverse patiënten op verschillende verpleegafdelingen en één IC-locatie VRE geconstateerd. In totaal gaan het nu om 27 patiënten. Sinds de eerste besmetting is geconstateerd, zijn andere patiënten die met de patiënten met VRE in contact zijn geweest, of door dezelfde zorgverleners behandeld werden, gescreend. Dit meldt het UMCG.

Het UMCG er alles aan om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen. Op de betrokken verpleegafdelingen worden veel patiënten in isolatie verpleegd en gelden gedeeltelijke opnamestops. Ook worden de patiënten die na screening niet meer VRE-verdacht zijn in sommige gevallen naar andere afdelingen overgeplaatst. Daarnaast worden veel patiënten gescreend. Dit alles vergt de nodige extra inspanningen van betrokken zorgverleners. Ook zijn daardoor niet alle bedden op verpleegafdelingen te gebruiken. 

Hierdoor is het ook in de komende week in het gehele UMCG (met uitzondering van UCP en Kindergeneeskunde) lastiger om patiënten op te nemen. Het UMCG kent daarom een tijdelijke opnamebeperking. Patiënten die noodzakelijke, academische zorg nodig hebben kunnen uiteraard altijd terecht in het UMCG. Er geldt geen restrictie voor de Spoed Eisende Hulp.

Door: Redactie Nationale Zorggids