Normal_vre

Sinds de besmettelijke darmbacterie VRE is geconstateerd in het UMCG, zijn er in het Groningse ziekenhuis nog steeds opnamebeperkingen. Deze week wordt de derde week dat deze situatie van toepassing is. Dat meldt RTV Noord.

Momenteel zijn er circa veertig besmettingsgevallen bekend. Alleen mensen die (ernstig) ziek zijn, kunnen besmet raken met de VRE-bacterie. Omdat de besmette mensen geïsoleerd liggen, is er op verpleegafdelingen niet veel ruimte meer over. Veel bedden zijn bezet, ook omdat patiënten die nog niet gecontroleerd zijn, gescreend moeten worden op de aanwezigheid van de bacterie. Ook niet-patiënten die in aanraking is geweest met een besmet persoon worden grondig onderzocht.

De afdelingen Kindergeneeskunde, het Universitair Centrum Psychiatrie en de Spoedeisende Hulp zijn de enige afdelingen die geen opnamestop hebben. Daarnaast biedt het UMC in Groningen gewoon hulp aan patiënten die complexe academische zorg nodig hebben. Het ziekenhuis hoopt dat de situatie snel verbetert, zodat de opnamestop verminderd kan worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids