Kinderpolikliniek ontvangt donatie dankzij Barrel Challenge

De kinderpolikliniek van het Ommelander Ziekenhuis Groningen werd woensdag verrast door een gift van vijfhonderd euro van de Organisatie Sterkemannen Oldambt (O.S.O.) en The Barrel Challenge. Het geld is ingezameld tijdens de wintereditie van de Barrel Challenge. Dit meldt het Ommelander Ziekenhuis.

Tijdens deze wintereditie reden meer dan honderdzeventig ‘oude barrels’ (auto’s van niet van voor 1999) en één truck vijf dagen lang door Europa. In totaal maakten zij een rondrit van 3500 kilometer door Scandinavië. Het evenement werd georganiseerd door vader en zoon Meindert en Rob Zweep van Zweep Events uit Winschoten.

Voordat de barrels de grens mochten passeren moest bij de stempost in Klein Ulsda tol (maut) worden betaald. Dit vond plaats voor de woning van de familie Schuur. Berend Schuur zamelde die dag, namens de Organisatie Sterke Mannen Oldambt (O.S.O.) vierhonderd euro in voor de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten. Dit bedrag werd door Zweep Events aangevuld tot vijfhonderd euro. Woensdag werd het geld aan de kinderpolikliniek overhandigd. De medewerksters zijn erg blij met en dankbaar voor deze gift. Ze gaan er nieuw speelgoed voor de afdeling voor kopen, om het verblijf van de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Als dank kregen de stoere mannen van O.S.O. en Rob Zweep een rondleiding over de afdeling.

Door: Redactie Nationale Zorggids