Succesvol coachingscongress in UMCG

Donderdag 16 maart vond het coachingscongres ‘Dilemma’s en andere ongemakken in coaching’ plaats. Samen met bijna 300 deelnemers uit het hele land werd er vijfentwintig jaar coaching gevierd in het UMCG. Dit meldt het UMCG.

Coaching heeft zich de afgelopen decennia mogen wentelen in de lusten van het volwassen worden. Als er een sector is die zich kenmerkt door groei en bloei is het wel de coachpraktijk. Vandaag de dag komen daar de lasten bij van het volwassen zijn. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Tijdens het congres is er gezamenlijk gekeken naar de daarbij behorende dilemma’s en andere ongemakken.

Ter ere van vijfentwintig jaar coaching in het ziekenhuis verscheen het boek ‘Naar ruimte en tijd’. Het boek geeft een beeld van hoe coaching in het UMCG vorm heeft gekregen. UMCG-coaches, coachees, opleiders, leidinggevenden en P&O-consulenten geven via interviews en cases een inkijkje in de vragen die leven in een organisatie als het UMCG. Alle congresbezoekers kregen een exemplaar mee naar huis.

Door: Redactie Nationale Zorggids