Medisch Centrum Hoogezand gaat voorjaar 2018 open

Het heeft weliswaar twaalf jaar aan voorbereiding geduurd, volgend voorjaar zullen de deuren van het nieuwe Medisch Centrum Midden-Groningen openen in een voormalig schoolgebouw in Hoogezand. Jarenlang heeft fysiotherapeut Albert van Kasteel moeten worstelen om zijn droom van een medisch centrum in het voormalige gebouw van het Aletta Jacobs college in vervulling te zien gaan. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

“Medische zorg voor alle inwoners, met korte lijnen”, zo omschrijft Van Kasteel zijn plannen. De benodigde investering van zo’n vijf á zes miljoen komt van deelnemers, die zich inkopen en daarmee mede-eigenaar worden. Het nieuwe gezondsheidscentrum zal vijfduizend vierkante meter gaan beslaan in één gebouw, en plek bieden aan honderdvijftig werknemers. Verder zijn praktisch alle medische en paramedische disciplines geregeld en neemt een huisartsencoöperatie zijn intrek in het gebouw. “Eigenlijk zoeken we alleen nog een tandarts”.

Ook bestaat de mogelijkheid dat er een vestiging van de GGZ in het gebouw komt, evenals gemeenschappelijke diensten die zich met de zorg bezighouden. Het oude schoolplein wordt omgevormd tot een parkeerplaats waar tweehonderd auto’s terecht kunnen.

Het getouwtrek over het project heeft zo lang geduurd, dat de oorspronkelijke naam Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer achterhaald is. Vanaf 1 januari zal deze gemeente namelijk samengaan met Slochteren en Menterwold, wat zal leiden tot de gemeente Midden-Groningen. Van Kasteel wacht nog op een bouwvergunningvan de gemeente, maar hij hoopt deze zomer al te kunne beginnen met het wind- en waterdicht maken van het pand.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids