Martini Geboorte Groep breidt verder uit

Vandaag treden drie nieuwe verloskundigenpraktijken en Kraamzorg Het Groene Kruis toe tot de Martini Geboorte Groep. Met het toetreden van Verloskundigenpraktijk Aine uit Winsum, Aveta uit Bedum en Ma Lune uit Roden bestaat de Groep nu uit zeven verloskundigenpraktijken, Kraamzorg Het Groene Kruis, de gynaecologen van het Martini Ziekenhuis en het Martini Ziekenhuis. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

De drie verloskundigenpraktijken die nu officieel toetreden, hebben een jaar geleden een intentieverklaring getekend. Zij werken dus al een jaar actief binnen de Martini Geboorte Groep. Zo hebben zij goed kunnen kijken of de werkwijze bij hen past. Sanne Frieling, verloskundige bij verloskundigenpraktijk Ma Lune: “In dat jaar hebben we echt goed kunnen ervaren wat de meerwaarde is van samenwerken binnen de Martini Geboorte Groep. De lijnen zijn kort, de samenwerking krachtig en de wens van de zwangere en haar partner staat bij iedereen voorop. Laagdrempelig overleg tussen zorgverleners is hierin heel belangrijk.”

In 2016 kozen bijna drieduizend vrouwen voor een zorgverlener die onderdeel is van de Martini Geboorte Groep. Daarmee is de groep het grootste samenwerkingsverband op het gebied van geboortezorg in Noord Nederland. Fleurisca Korteweg, gynaecoloog van het Martini Ziekenhuis: “Samen met geboortezorgverleners in de regio de handen ineen slaan en er samen voor zorgen dat zwangerschap, geboorte en kraamtijd voor iedere vrouw en haar partner een positieve ervaring is. Dit is dé manier van de toekomst om geboortezorg te organiseren. Zorgverzekeraar Menzis steunt ons ook in die overtuiging en samen met hen zijn we dan ook bezig om integrale financiering en verschuiving van zorg van gynaecoloog naar verloskundige verder te onderzoeken. Iedereen binnen de Martini Geboorte Groep werkt tenslotte op zijn eigen expertisegebied samen aan hetzelfde doel: veilige en kwalitatief excellente zorg voor zwangeren en pasgeboren baby’s.”

Door: Redactie Nationale Zorggids