Ommelander Ziekenhuis wil groot ‘fotoboek’ en zoekt hiervoor foto’s

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) is van plan om een groot digitaal fotobestand te maken waarin de historie van de ziekenhuisafdelingen in Delfzijl en Winschoten vastgelegd worden. Hiervoor is het ziekenhuis op zoek naar foto’s van mensen die in het verleden om wat voor reden dan ook een foto in of bij het ziekenhuis hebben gemaakt. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

“We willen een groot digitaal foto-archief opbouwen. Een fotoboek dat voor iedereen inzichtelijk wordt. We willen een bepaalde tijdsgeest laten zien”, zegt OZG-woordvoerder Rogier Brink. “Daar hebben we de hulp van anderen bij nodig: personeel, oud-personeel, patiënten en oud-patiënten, bewoners en bezoekers van dit gebied, mensen die ooit om wat voor reden dan ook een foto hebben gemaakt in of bij het ziekenhuis in Winschoten of Delfzijl. Persoonlijke herinneringen zijn het vaak. Die geven net even een ander beeld van wat er zich in of bij een ziekenhuis afspeelde, dan foto’s die in opdracht van de ziekenhuizen of instanties zijn gemaakt.’’

“We nemen afscheid van de twee locaties. Twee ziekenhuizen met een eigen historie. Die in Winschoten begon in 1926 en in Delfzijl in 1969. Beide ziekenhuisgebouwen gebruiken we tot de zomer van 2018.”

Iedereen die mee wil helpen aan het bewaren van de geschiedenis van beide gebouwen, kan terecht op de website www.delfzichtlucasinbeeld.nl. Mensen kunnen daar hun eigen foto’s met bijschrijf of persoonlijke herinnering op de tijdbalk plaatsen.

Door: Redactie Nationale Zorggids