Huisartsenpost Winsum verhuist naar Groningen

De huisartsenpost in Winsum gaat binnenkort de deuren sluiten en verhuizen naar de stad Groningen. De reden hiervoor is een gebrek aan patiënten, waardoor de instantie ervoor heeft gekozen naar een nieuw gebouw bij het Martini Ziekenhuis. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

“Op de nieuwe plek zit de post dichtbij het ziekenhuis. We kunnen hier nog beter mensen van hulp voorzien”, vertelt directeur Ine Scholten. De gemeente De Marne heeft nog geprobeerd om de huisartsenpost open te houden. “Voor de gemeenten die wat verder van de stad liggen is dit straks een enorm verlies”, zegt Wethouder Mariette de Visser. “Juist in deze tijd dat mensen langer thuis wonen en daar de zorg krijgen is het belangrijk om een huisartsenpost dichtbij te hebben”.

De beslissing om te verhuizen was echter niet te voorkomen voor de wethouder, ondanks de vele gesprekken die zijn gevoerd. Voor mensen die directe hulp nodig hebben, zal de visite-auto rond blijven rijden. Deze wordt ingezet voor patiënten die om medische redenen niet naar de (nieuwe) huisartsenpost kunnen komen. “Mensen kunnen hier een beroep op doen. Een dokter komt dan thuis langs”, vertelt Scholten.

“We zijn met de huisartsen in overleg of er misschien meer alternatieven zijn. Bijvoorbeeld een regulier spreekuur op de zaterdag”, vertelt de Visser. De huisartsenpost in Winsum sluit 1 april 2018.

Door: Redactie Nationale Zorggids