UMCG is het favoriete ziekenhuis in Noord-Nederland

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft de beste reputatie van alle ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies. Dit komt naar voren in de vijfde editie van het Ziekenhuizen Merkenonderzoek, welke is verricht onder ruim vierduizend respondenten. Dit meldt RTV Noord.

In heel Nederland bezet het UMCG de zevende plaats, net zoals vorig jaar. Het Martiniziekenhuis is op die lijst vier plekken gestegen, naar een twaalfde plek. Het onderzoek wijst onder meer uit dat de waardering onder de bezoekers erg hoog is. “Gelukkig worden ziekenhuizen door hun patiënten het meest gewaardeerd, maar opmerkelijk is dat de beoordeling onder bezoekers vrijwel even positief is”, aldus Hendrik Beerda, die het onderzoek verrichtte

“Voor ziekenhuizen zijn de duizenden bezoekers die zij jaarlijks over de vloer krijgen dus een belangrijke doelgroep om hun imago verder op te krikken”, concludeert Beerda. “Aantrekkelijke faciliteiten zoals winkels, restaurants en kunst kunnen de bezoekerstevredenheid nog verder verbeteren.”

Het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam heeft volgens het onderzoek het sterkste merk opgebouwd in Nederland.

Door: Redactie Nationale Zorggids