Martini Ziekenhuis ontvangt Erkenning Mantelzorgvriendelijk

Het Martini Ziekenhuis werkt mantelzorgvriendelijk. Dat houdt in dat het ziekenhuis de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor de werknemers. Vandaag nam Anniek Oosting, bedrijfsmaatschappelijk werker en zelf ook mantelzorger, de officiële erkenning daarvoor in ontvangst. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Peter Littooij, lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: “We zijn heel trots dat we dit bordje aan de gevel mogen schroeven. Het is erkenning voor alles wat we nu al doen om mantelzorgers binnen het Martini Ziekenhuis te helpen werk en mantelzorg te combineren. En tegelijkertijd is het ook een goede aansporing om met dit thema aan de slag te blijven. In de toekomst zullen door de vergrijzing steeds meer werknemers van het Martini te maken krijgen met mantelzorg.”

Mantelzorgers vinden het soms lastig op hun werk aan te geven voor welke opgave ze in hun privéleven staan. Peter Littooij: “We weten dat zij zich heel verantwoordelijk voelen ten opzichte van hun collega’s en de patiënten waar zij voor zorgen. Dat is een heel mooi iets natuurlijk, maar heeft het gevaar in zich dat mantelzorgers zichzelf voorbij lopen en pas aankloppen als het écht niet meer gaat. Daarom vinden we het belangrijk dat mantelzorg een expliciet benoemd onderwerp wordt in de jaargesprekken tussen leidinggevende en medewerker, zodat zij samen kunnen anticiperen op de situatie en een oplossing kunnen bedenken.”

Door: Redactie Nationale Zorggids