Normal_jan_krijnen_bakt_oliebollen

Op vrijdag 29 december bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij voor het derde jaar op rij oliebollen voor het goede doel. Met de benefietactie willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland. Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie helpen om vanuit een zelfgebouwde en sfeervolle blokhut - naast oliebollen -  ook snert, broodjes rookworst en drankjes te verkopen. Iedereen is welkom tussen 09:00-17:00 aan de Rouaanstraat 20a in Groningen (kantoor van Coöperatie Dichtbij). Tussen 14:00 en 16:00 is er zelfs livemuziek van de bluesband MoonDance!  

Stichting ALS Nederland  

Dit jaar kiest Coöperatie Dichtbij ervoor om de opbrengt van de oliebollen-benefietactie te doneren aan Stichting ALS Nederland. De stichting zet zich in tégen ALS en vóór de patiënten. Ze bevorderen wetenschappelijk onderzoek, bieden een communicatieplatform voor patiënten, naasten en nabestaanden en zetten zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zorg voor ALS-patiënten.
Meer informatie is te vinden op www.als.nl. 

Waarom Stichting ALS?

De coöperatie heeft voor dit goede doel gekozen, omdat zij met regelmaat cliënten met ALS in zorg hebben. Als organisatie zien zij van nabij hoe ongenadig deze ziekte is. Zij onderschrijven daardoor de missie en visie van Stichting ALS.

Het verbeteren van de kwaliteit van leven en de kwaliteit van zorg voor ALS-patiënten heeft binnen Coöperatie Dichtbij grote aandacht. Zo heeft coöperatielid Nathalie Meijerhof een Basiscursus ALS ontwikkeld voor zorgverleners en organiseerden zij op 8 december het symposium 'Wat ALS...'.   

Oliebollen bestellen

De benefietactie staat onder de bezielende leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en verpleegkundige bij Coöperatie Dichtbij. Jan bakt naar eigen en overheerlijk recept de oliebollen (mét en zonder rozijnen) die worden verkocht voor slechts €0,75 per oliebol of €10,00 voor 15 stuks. Men kan van tevoren oliebollen bestellen door te mailen naarinfo@dichtbij.coop . De oliebollen kunnen vervolgens op 29 december aan de Rouaanstraat 20a worden opgehaald.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Desi Meijer via 06 10 93 23 39 / d.meijer@dichtbij.coop.

(Dit is een advertorial)