Normal_vuurwerk_wonderkaarsjes_handen

Het einde van het jaar nadert, en dus ook het begin van het nieuwe jaar. Al jaren roept burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum op om de jaarwisseling uitbundig maar ook ingetogen te vieren. Uitbundig waar het elkaar het allerbeste wensen betreft, ingetogen waar het om het afsteken van vuurwerk gaat. De discussie over (knal)vuurwerk wordt steeds luider. Van groot belang aldus de burgemeester is dat een ieder zich aan de spelregels houdt en aan onze gangbare fatsoensnormen. Dat meldt de gemeente Marum.

Vuurwerk mag worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 2.00 uur. Carbidschieten mag alleen op oudejaarsdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur en als mensen daarvoor een ontheffing hebben aangevraagd en gekregen. Voor het fatsoen doet Kosmeijer een dringende beroep om geen spullen van een ander te beschadigen (ook geen gemeentelijke eigendommen). Het Oud en Nieuw feest moet een feest zijn van ons allen en mag niet leiden tot verdriet of ongenoegen bij een ander. "Houd het gezellig en laat alles heel. Graag wens ik iedereen al vast een heel fijn en gezond 2018 toe", aldus de burgemeester.

Het college van burgemeester en wethouders nodigt alle inwoners, bedrijven en verenigingen uit voor de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 9 januari 2018 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis te Marum. Uiteraard zijn ook wethouders, gemeenteraadsleden en diverse ambtenaren aanwezig om iedereen een goed nieuw jaar te wensen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids