Brandwondencentrum Groningen behandelt 24 vuurwerkslachtoffers

Gedurende oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht heeft het Brandwondencentrum Groningen 24 slachtoffers van ongelukkig met vuurwerk moeten helpen. De meesten van hen moesten direct behandeld worden. Op de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis kwamen bijna negentig patiënten binnen, waaronder drie vuurwerkslachtoffers. Dit meldt RTV Noord.  

“We hebben het idee dat het een iets drukkere nacht is geweest”, zegt woordvoerster Joske Kluvers van het Martini Ziekenhuis. “Vorig jaar waren er 123 slachtoffers op oudejaars- en nieuwjaarsdag samen. Nu zitten we richting de kleine honderd.” Veel slachtoffers hadden verwondingen door rotjes die in de handen waren ontploft of brandwonden door het carbidschieten. Naast vuurwerkverwondingen, waren er ook zes mensen die een alcoholvergiftiging hadden opgelopen.

In het Universitair Medisch Centrum Groningen werd kort na de jaarwisseling één vuurwerkslachtoffer binnengebracht met zwaar handletsel. Ook de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis werden nog eens vier andere vuurwerkslachtoffers binnengebracht, een aantal dat vergelijkbaar is met vorig jaar.

Door: Redactie Nationale Zorggids