Normal_sigaret_roken

Het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt aan het einde van dit jaar geheel rookvrij. Het ziekenhuis wil, in navolging van het UMCG, dat medewerkers en patiënten nergens meer op het terrein een sigaret opsteken. Zolang het algehele verbod nog niet van kracht is, komt er op het voorplein van het ziekenhuis een abri, die gedurende het jaar steeds verder van de hoofdingang komt te liggen. Dat meldt RTV Noord.

Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra moet het verbod niet in één keer worden ingevoerd, omdat die stap te groot is. Mensen moeten volgens hem aan het idee wennen, vandaar dat de mobiele abri als tussenoplossing dient. Bovendien wordt het voor patiënten en medewerkers van het ziekenhuis mogelijk om hulp te krijgen bij het stoppen met roken. Momenteel wordt er druk overlegd hoe het rookverbod het best gehandhaafd kan worden.

De plannen van het rookverbod werden tijdens de nieuwjaarstoespraak bekendgemaakt door Feenstra. Hij meldde tevens dat het Martini Ziekenhuis het jaar 2017 heeft afgesloten met enkele miljonenen in de plus, zo rond de 5 en 7 miljoen euro. 

Door: Redactie Nationale Zorggids