Normal_smartphone__student__telefoon__mobiel

De helft van de ziekenhuizen in het Noorden heeft geen website die geschikt is om vanaf een mobiele telefoon te bekijken. Die conclusie trekt het Groningse it-bedrijf iWink na een analyse van de websites. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Van alle Nederlandse ziekenhuizen (80) werd de website geanalyseerd door iWink. Landelijk gezien heeft een zesde van de websites geen speciale mobiele versie van de site. Volgens Gerard Top van iWink is dit aantal veel te hoog, zeker nu tegenwoordig rond de 40 procent van de bezoekers de website via de mobiele telefoon raadpleegt. Dat aantal neemt alleen maar toe, verwacht Top.

De websites van de ziekenhuizen die niet geschikt zijn voor de mobiele telefoon beschikken over een navigatie die niet handig in gebruik is. Ook is de leesbaarheid van de informatie onvoldoende. Voor bezoekers is het op die manier lastig om de te vinden die ze zoeken.

Een woordvoerder van het Martini Ziekenhuis erkent dat de websites gebruiksonvriendelijk zijn via smartphones. Omdat de website in zijn geheel wordt aangepast, duurt het nog even voordat de speciale mobiele versie er is. Er wordt in elk geval alles aan gedaan om de site beter bruikbaar te maken voor bezoekers van mobiele telefoons. Ook een woordvoerder van het UMCG laat weten dat er druk wordt gewerkt om hun site aan te passen voor smartphonegebruik.

Door: Redactie Nationale Zorggids