Normal_roken__sigaret

Het besluit van het openbaar ministerie om de tabaksindustrie niet te vervolgen, is door het UMCG als zeer teleurstellend ervaren. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Woordvoerder Janneke Kruse zegt “dat het gezien de ernstige en negatieve gevolgen van tabaksverslaving voor de samenleving goed was geweest dat de strafrechter zich had gebogen over de rol die de tabaksindustrie daarin speelt'." Volgens haar laten de vele organisaties die zich hebben aangesloten bij de aangifte zien dat het thema erg leeft. Er wordt nu gekeken of er eventueel andere opties mogelijk zijn.

Volgens het OM is roken dodelijk en draagt het ontwerp van sigaretten daaraan bij. “De tabaksproducenten handelen volgens het OM niet in strijd met de wet- en regelgeving”, zo laat het OM in een toelichting weten.

Het initiatief van de aangifte kwam van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Daarna sloot het UMCG zich daarbij aan. Ook tal van andere zorginstellingen sloten zich in de loop van de tijd bij het initiatief aan.

Door: Redactie Nationale Zorggids