Op fiets naar Helsinki voor UMCG Hartfonds

Daphne Koolen heeft met vier vriendinnen een fietstocht gemaakt van Groningen naar Barcelona om geld in te zamelen voor onderzoek naar signaalstofjes in bloed. Deze signaalstofjes zouden een hartstilstand kunnen aankondigen, iets waar haar eigen vader op zeer plotselinge wijze aan is overleden. Ze wist met haar tocht 22.000 euro op te halen. Dit meldt de Gezinsbode.

Ook haar zus Noor besloot een dergelijke actie op touwen te zetten, en zamelde 31.000 euro in voor onderzoek naar boezemfibrilleren. Acht Delftenaren besloten vorig jaar om een dergelijke tocht te ondernemen, ditmaal fietsend van Delft naar Split. Zij wisten hiermee bijna 23.000 euro op te halen voor onderzoek naar lichaamseigen hartkloppen. Deze actie, die de naam Heart to Handle heeft gekregen, kent dit jaar een vervolg in de vorm van Julie Koolen, het jongste zusje van Daphne en Noor. Zij fietst dit jaar met vijf Groningse jongeren naar Helsinki om geld in te zamelen voor onderzoek naar een kosteneffectieve manier om ernstige vernauwingen aan de kransslagaders op te sporen

Heart to Handle heeft besloten dat het geld rechtstreeks naar het onderzoek in het UMCG gaat. Dit werd vastgelegd door Julie en Gerda Klooster, coördinator fondsenwerving UMCG, onder het toeziend oog van Heart to Handle-teamlid Isabel Jongen. Meer informatie over Julie, Isabel, hun tocht en het onderzoek is te vinden op www.hearttohandle.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids