Officiële opening Revalidatiecentrum Maartenshof

Zorggroep Groningen opende op woensdag 7 maart het vernieuwde Revalidatiecentrum Maartenshof. Na een periode van verbouwing zijn de revalidatieafdelingen geheel vernieuwd en ingericht voor revalidatiezorg voor ouderen. Tijdens een open middag voor samenwerkingsrelaties was er een openingsmoment van het vernieuwde Revalidatiecentrum Maartenshof. Dit meldt Zorggroep Groningen. 

Begin 2017 is de revalidatiezorg voor ouderen gecentreerd in Maartenshof, één van de vier locaties van Zorggroep Groningen. Margriet Hommes, Raad van Bestuur vertelt: “Hierdoor komen kennis en expertise op één plek bij elkaar en zijn we in staat nog betere en efficiëntere zorg te leveren. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van zorg, het verkort de duur van de opnames en draagt bij aan het resultaat: goede revalidatie met een verantwoorde terugkeer naar de oude woonsituatie.”

Zorggroep Groningen is de grootste aanbieder van revalidatiezorg voor ouderen in het noorden. Jaarlijks revalideren er zo’n duizend cliënten bij Zorggroep Groningen. “Met de nieuwe naam willen we deze dienst steviger in de markt zetten om ervoor te zorgen dat er in de toekomst blijvend mensen bij ons komen revalideren. De reden dat is gekozen voor deze naam is omdat ‘Revalidatiecentrum’ duidelijk aangeeft waarvoor je hier terecht kunt. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de naam ‘Maartenshof’ terug te laten komen, omdat deze in de omgeving al veel bekendheid heeft.”

Door: Redactie Nationale Zorggids