Nucleaire Geneeskunde behaalt EARL-accreditatie

De afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de EARL-accreditatie voor haar PET/CT-onderzoeken behaald. EARL is een Europese standaard waarin eisen voor de beeldkwaliteit van PET scans op Europees niveau zijn vastgesteld. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Het doel van het EARL protocol is dat PET scans op een uniforme reproduceerbare manier worden gemaakt. Hierdoor wordt een continue hoge kwaliteit van de gemaakte scans gewaarborgd. Ook zijn scans die gemaakt zijn volgens de EARL standaard, uitwisselbaar met andere centra zonder kwaliteitsverlies. Met de EARL standaard voldoen de scans ook aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden aan (internationale) multicenter onderzoeken.

“Het Martini beschikt over een moderne mCT Flow PET/CT-scanner van Siemens, waarbij patiënten in één keer continu gescand worden door Flow-motion technologie,” aldus nucleair geneeskundige Klaas Pieter Koopman. “We zijn blij dat we nu ook met deze scanner en deze moderne technologie kunnen participeren in internationale studies. Met deze accreditatie en de daarbij horende hoge kwaliteitseisen zijn we in staat om reproduceerbaar met een zeer lage dosis tracer snelle en accurate diagnostiek uit te voeren.”

Door: Redactie Nationale Zorggids