Walk for Life schenkt nieuwste opbrengst aan UMCG

Marga Timmerman, directeur van Walk for Life, heeft onlangs op feestelijke wijze een cheque van 14.000 euro overhandigd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het geld is ingezameld door middel van de Walk for Life, die in 2017 werd gelopen. Het geld zal gebruikt worden om een app te maken, gericht op jonge mensen met kanker, die met hun ziekte geholpen kunnen worden. Dit meldt de Gezinsbode.

De Walk for Life is een jaarlijks terugkerend evenement gericht op het ophalen van geld voor onderzoek naar kanker bij jonge volwassenen. Voor mensen onder achttien is er namelijk KIKA, maar na die leeftijd vallen jonge kankerpatiënten in een gat. Walk for Life zet zich daarom in voor iedereen tussen de 18 en 35 jaar. Dit jaar vindt alweer de veertiende editie plaats, op zaterdag 26 mei. Gedurende het evenement wordt er zowel recreatief als competitie gelopen om het Paterswoldsemeer. De start en finish bevinden zich bij Kaap Hoorn. Voor een tientje kan iedereen meedoen, en aanmelden kan via www.walkforlife.nl.

Dit jaar zal de opbrengst gebruikt worden voor de aanschaf van speciale fietsen waarmee jongeren met kanker zich kunnen verplaatsen in het UMCG. De hele gehele opbrengst gaat naar het goede doel, omdat er niet gewerkt wordt met medewerkers. Iedereen die meewerkt aan de organisatie is namelijk een vrijwilliger.

Door: Redactie Nationale Zorggids