Zorggroep Groningen breidt Parkinsonzorg uit

Zorgroep Groningen werkt samen met Martiniziekenhuis en het UMCG binnen ‘Punt voor Parkinson’ en in de Punt voor Parkinsonkliniek voor kortdurende opnames. Zorgroep Groningen breidde onlangs het aantal bedden in de Parkinsonkliniek uit van acht naar zestien bedden. Dit meldt Zorggroep Groningen.

In de Parkinsonkliniek kunnen mensen terecht voor een kortdurende opname als zij in het dagelijkse leven problemen ervaren met de ziekte. Thea de Haan, Verpleegkundig Consulent Parkinson is erg blij met de uitbreiding. “We zien dat het aantal mensen met Parkinson en de vraag naar specialistische zorg stijgt. Binnen de Parkinsonkliniek helpen we mensen beter om te gaan met hun ziekte, zodat ze zich weer zoveel mogelijk zelf kunnen redden en veilig terug kunnen naar huis. Tijdens het verblijf volgt de patiënt verschillende therapieën, bijvoorbeeld fysio- en ergotherapie, logopedie, diëtetiek en activiteitentherapie. Er is aandacht voor het medicijngebruik, het starten van pomptherapieën, zoals apomorfine- en duodopapompen en advancetherapie. Ook betrekken we de mantelzorger bij de zorg. We geven hen hun handvaten mee om het leven voor beide gemakkelijker te maken en definitieve verpleeghuisopnamen te voorkomen.”

Zorgroep Groningen heeft jarenlange ervaring met specialistische Parkinsonzorg. “Iedereen die betrokken is bij Parkinsonzorg binnen Zorggroep Groningen is ParkinsonNet geschoold. Ook in de keten werken we samen met artsen, thuiszorgorganisaties, apothekers en eerstelijns behandelaren die ervaring hebben met Parkinsonzorg. Ons doel is de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. Ongeacht de leeftijd en het stadium van de ziekte. Daarmee verhogen we de kwaliteit van leven van onze patiënten.”

Patiënten, mantelzorgers of (huis)artsen die meer informatie willen over Parkinsonzorg bij Zorggroep Groningen of Punt voor Parkinson kunnen terecht op www.puntvoorparkinson.nl of www.zorggroepgroningen.nl/parkinsonzorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids