Normal_kinderdokter_kinderafdeling_arts_kinderarts_dokter
Het ziekenhuis in Emmen was de eerste. Maar inmiddels kampen meer ziekenhuizen met problemen door een tekort aan kinderartsen en -verpleegkundigen. Er moeten er nodig meer opgeleid worden.
 
De wachttijd voor niet-spoedeisende behandelingen bij kinderen loopt in het Martini Ziekenhuis Groningen op tot twaalf weken. Het UMC Groningen heeft grote moeite alle roosters rond te krijgen op de kinder-intensive care. Maar het is in het UMCG nog niet zo erg als in Amsterdam, waar de ziekenhuizen VUmc en AMC hebben besloten tot een acute opnamestop op de kinder-ic’s wegens een tekort aan verpleegkundigen.
 
Het ziekenhuis in Lelystad, MC Zuiderzee, besloot vorige week tijdelijk geen acute gevallen meer op te nemen op de kinderafdeling, vanwege een tekort aan kinderartsen. Ziekenhuizen in Veldhoven, Den Haag en Leiden hebben bedden op de kinderafdelingen moeten sluiten vanwege een tekort aan gespecialiseerde kinderverpleegkundigen. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde maakt zich zorgen en vreest dat kinderen binnenkort nog naar ziekenhuizen in het buitenland moeten.