Normal_borstkanker__tumor

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen geeft maandelijks een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. Dit keer vertelt Jamila Zeinstra, radioloog, over de aanschaf en het gebruik van twee nieuwe mammografiesystemen.

Borstkankerzorg is een van de speerpunten van het Ommelander Ziekenhuis. Dit jaar kreeg het ziekenhuis opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte zorg van de Borstkankervereniging Nederland. Met twee nieuwe mammografiesystemen van Siemens wordt onderzoek nog nauwkeuriger én verhogen we het patiëntcomfort.
 
Onderzoek en uitslag
Bij een vermoeden van borstkanker is het voor de patiënt ontzettend belangrijk zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. “In ons ziekenhuis doen we daar alles aan”, zegt radioloog Jamila Zeinstra. “Je kunt binnen 24 uur terecht voor onderzoek. En binnen 24 uur na het onderzoek krijg je de uitslag. Voorwaarde is wel dat de beelden die tijdens het onderzoek zijn gemaakt, ook echt uitsluitsel geven. En juist bij borstonderzoek is dat helaas niet altijd het geval. Zelfs voor de meest ervaren arts zijn mammografiefoto’s soms lastig te interpreteren. Afwijkingen zijn niet altijd zichtbaar op de foto. Het kan ook zijn dat er wel een afwijking lijkt te zijn, maar dat die er niet is.”